Bevallotta a baranyai pap, hogy viszonya volt egy gimnazista fiúval

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették papi hivatásából azt a kozármislenyi plébánost, aki a megyéspüspöknek vallotta be, hogy viszonya volt egy pécsi gimnazista fiúval. 
Vágólapra másolva!

Tiltott kapcsolat miatt adhatta vissza a reverendáját egy fiatal, korábban Kozármislenyben szolgáló pap, aki ma már nem tagja a Pécsi Egyházmegye papságának – közölte a Szabad Pécs.

A lap úgy tudja, a fiatal plébános hamvazószerdán (idén ez március 1-jére esett) kereste meg a pécsi megyéspüspököt, és a papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatot vallott be. A Szabad Pécs szerint

egy Pécsett tanuló gimnazista fiúval volt viszonya a plébánosnak.

Az ügynek különös súlyt ad, hogy a pap ismert és népszerű volt, akiért rajongtak a fiatalok.

Udvardy György pécsi megyéspüspök közleményt adott ki az ügyben. Azt írja, hogy a plébános évekkel ezelőtt történt esemény miatt kérte a papi szolgálatból való elbocsátását. Az ügyét a megyéspüspök kivizsgálta, és a papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztette. Udvardy György hozzátette:

nem tud arról, hogy más is érintett lenne az ügyben

bármilyen módon, például bűnpártolás révén. Ezentúl tájékoztatta azokat az iskolákat, ahol a plébános tanított, valamint felajánlotta, hogy az egyházmegye szakemberek bevonásával minden lehetséges segítséget megad az érintetteknek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, hogy kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt

nyomoznak egy 42 éves szentlőrinci férfi ellen.

A plébános eddig nem szólalt meg az ügyben, de állítólag a rendőrségi feljelentést is ő tette saját maga ellen.