Magyar iskolások busza borult fel

Vágólapra másolva!
A dévai magyar tannyelvű Téglás Gábor Gimnázium diákjait vitte iskolába az a kisbusz, amely hétfőn reggel felborult Vajdahunyad és Déva között. A buszban utazó diákok súlyosabb sérülések nélkül megúszták a balesetet.
Vágólapra másolva!

A kisbusz Vajdahunyadról vitte a térség egyetlen magyar iskolájába a gyerekeket. A Maszol.ro szerint a 16 diák közül a legkisebb második osztályos, a legnagyobb tizenkettedikes volt.

A sofőr elaludt a volánnál, a busz pedig letért az útról, és felborult.

A rendőrség 0,34 mg/l-es alkoholkoncentrációt mutatott ki a 61 éves sofőr leheletében.

Kocsis Attila Levente, a dévai Téglás Gábor Gimnázium igazgatója a Krónika című napilapnak azt mondta, a gyerekek egy részét a dévai, másik részét a vajdahunyadi kórházba vitték. Mindkét kórház szerint a diákok állapota jó, egyikük sincs veszélyben.

A kórházba vitt gyerekek közül hárman maradnak bent megfigyelésre egy-két napot, nekik a fejük fáj, és szédülnek, de sem a laboratóriumi eredmények, sem a komputertomográfos vizsgálatok nem mutattak ki sérülést. Kocsis Attila Levente azt mondta,

az ijedségen és horzsolásokon kívül nem esett nagyobb bajuk.

A Maszol.ro szerint hétfőn nem az a sofőr ült a volán mögött, aki rendszeresen vezetni szokta.

Az igazgató azt mondta, a buszt egy szállítási vállalat működtette, és a történtek után az iskola szerződésbontásra készül. "Nagyobb felelősségérzetet várunk el egy gyerekeket szállító cég részéről" – mondta az igazgató.