Kirabolták és összeverték ismerősüket

2017.03.20. 09:22

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, mert 2016 decemberében Győrött megütötték és kirabolták egy ismerősüket.

Az áldozat egy garázsban lakott, ahol – alkalmi kapcsolat lévén – időnként meglátogatta őt egyik támadója. 2016 decemberében, egy éjjel is az asszony kopogtatott a sértettnél, aki ajtót nyitott, de ismerősén kívül egy férfi is állt előtte, aki pulóverénél fogva azonnal kirántotta a helyiségből az áldozatot. A földön fekvő férfit ezután mindenhol ütni és rugdosni kezdte a két táamdó, miközben azt kérdezgették tőle, hol van a pénze.

Mivel az áldozat nem válaszolt, a férfi 

rátérdelt a földön fekvőre,

míg a nő átkutatta a helyiséget. Megtalálta a pénztárcáját a párna alatt. 6.500 forintot magához vett, majd társával együtt elmenekült.

Az áldozatnak az arca és orra sérült meg.

A bántalmazás jellege miatt azonban súlyosabb, csonttöréses sérülések is kialakulhattak volna a sértettnél" - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az Origóval,.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő párt rablással és súlyos testi sértés kísérletével vádolja, amiért akár 11 évig is börtönbe kerülhetnek..