Tizenkét év fegyházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt férfit, aki 2015 októberében egyetlen nap alatt több embert - köztük gyerekeket is - megtámadott a fővárosban.

A férfi még 2015. október 19-én egy kőbányai gyorsétterem mosdójában szólított meg két gyereket azzal az ürüggyel, hogy a testvérét kirabolták és a két fiú hasonlít az elkövetőkre. Kérte őket, hogy menjenek ki vele az étterem parkolójába, ahol a testvére megnézi, valóban

ők támadták-e meg korábban.

A két gyerek nem mert ellenállni. Követték. A parkolóban aztán elvette a mobiltelefonjukat. A férfi ezután az egyik gyerek zsebeit is átkutatta. Innen kivett több ezer forintot, aztán elmenekült.

Ezután a férfi egy angyalföldi benzinkúton az egyik alkalmazottól rabolt el különböző értékeket. A kasszából is kivette a pénzt, miután a zsebében tartott késsel megfenyegette, és

közölte vele, hogy fegyver is van nála.

A férfi még ugyanezen a napon három másik bűncselekményt elkövetett, mindegyiket Zuglóban. Általában mobiltelefont és készpénzt lopott el.

Ibolya Tibor, fővárosi fügyész azt mondta, a férfi ellen tavaly márciusban

felfegyverkezve elkövetett rablás, kifosztás

és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Mint erőszakos többszörös visszaesőt 12 év fegyházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ítélet nem jogerős.