Veszélyesek lehetnek a hamis mobiltelefonok

2017.03.22. 10:09

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkacsoportjának vezetője szerint egészségi kockázatot is rejtenek a hamis mobiltelefonok. A töltőkkel és az akkumulátorokkal van igazán probléma.

Horváth Péter az M1-en azt mondta, a hamisítás mindig a megtévesztésre törekszik, a hamisítók a profitot akarják maximalizálni úgy, hogy visszaélnek mások szellemi termékével, mások befektetett energiájával és pénzével.

A hamisítók nem törekszenek tökéletes másolatra, a céljuk az, hogy a produktumból minél gyorsabban pénzhez jussanak. Így nem törődnek az egészségi kockázattal és az adatbiztonsággal sem" - tette hozzá.

Egy biztonságos telefon esetében már a készülék alapbeállításaihoz hozzátartozik az adatbiztonság, a hamisítványoknál azonban előfordul, hogy rosszindulatú szoftvereket építenek be, amelyek lehetővé teszik, hogy akár a legérzékenyebb, banki adatokat is továbbítsák, így

a felhasználó pénzét megszerezzék.

Az egészségi kockázattal összefüggésben a rossz minőségű töltőket és akkumulátorokat emelte ki, utalva arra, hogy ezeket nem ellenőrzik, mert a cél az, hogy minél olcsóbban állítsák elő.