Megfojtotta, majd elásta a feleségét a szántóföldön

Vágólapra másolva!
Tíz év börtönre ítélte a győri bíróság azt a férfit, aki egy vita után megölte, majd elásta a feleségét. Szigorúbb ítéletet nem hozhattak, mert az ügyész nem fellebbezett súlyosbításért az első fok után. A nő családja szerint ez enyhe büntetés, de a bíró azt mondta, az ügyészi fellebbezés nélkül, ha szeretnék, sem hozhatnának súlyosabb ítéletet – hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában.
Vágólapra másolva!

A nő holttestét 2015 végén találták meg. Férje ásta el, akit korábban már elítéltek, de fellebbezett, mert szerinte túl szigorú büntetést kapott.

A férfi és felesége sokat vitatkoztak, mert a nő nem szeretett Ácson lakni, és vissza akart költözni Tatabányára, ahol korábban élt. Aznap is ezen vesztek össze munkából hazafelé, amikor a férfi megfojtotta.

A gyilkosság után a férfi kocsival vitte el több mint húsz kilométerre, Mocsa mellé a nő holttestét.

Közben Komáromban megállt, és ásót vett a gazdaboltban, amivel a szántóföldön egy fél méter mély gödörbe temette feleségét.

A férfi büntetését a másodfokú bíróság részben megváltoztatta. Kötelezték 899 712 forint bűnügyi költség megfizetésére, és jóváhagyták az elsőfokú bíróság ítéletét, vagyis

10 évet kell börtönben töltenie.

A nő apja szerint nem gyilkosságért, hanem rablógyilkosságért kellett volna elítélni lánya férjét. A Tényeknek azt mondta:

A meggyilkolt nő anyja sem elégedett az ítélettel, zokogva nyilatkozott a Tényeknek. Szerinte a férfi életfogytiglant érdemel: "Egy gyilkos, aki a legnagyobb bűnt elkövette, elköveti, az nem érdemel mást."