Autólopás miatt őrizetben Tasnádi Péter

2017.03.24. 12:49

Elfogott, és gyanúsítottként hallgatott ki egy budapesti üzletembert és annak bűntársát a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján. Egyikük valószínűleg Tasnádi Péter.

Egy ismeretlen férfi február 1-jéről 2-ra virradóra egy óbudai parkolóból ellopott egy értékes autót.

"A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított tudomást szerzett az ellopott luxusautóról, valamint arról is, hogy a gépkocsit egy férfi keresi. Ismeretlen módon megszerezték az eltulajdonított autót, majd felajánlották ennek a férfinak, hogy meghatározott összegért – 3 500 000 forintért – cserébe azt átadják neki. Végül abban állapodtak meg, hogy a férfi az eltulajdonított gépkocsiért 500 000 forintot fizet" – olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak elküldött közleményében.

Még február 19-én az autót a megbeszélt helyen átadták a férfinak, aki cserébe 250 ezer forintot fizetett nekik.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársainak közreműködésével csütörtökön az

a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el az egyik gyanúsítottat.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A 24.hu úgy tudja, hogy az egyik férfi Tasnádi Péter vállalkozó, aki tavaly ősszel szabadult. 

A hatóságok ezt egyelőre nem erősítették meg. Amint nyilatkoznak, frissítjük cikkünket.