Nyílt levélben mond köszönetet a Korda Stúdió

etyeki Korda Stúdió film Etyek baleset ég tűzoltó égő, tűzoltás tűz oltás oltó
Hatalmas lángokkal ég az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnoka, tűzoltó, Etyek, 2017.03.21.
Vágólapra másolva!
Kedden kigyulladt az etyeki Korda Stúdió 5. számú műterme. A tűzesetnél ötven embert kellett kimenekíteni, de végül nem sérült meg senki. A tüzet sikeresen megfékezték, a tető sem omlott be. A stúdió tulajdonosai most nyílt levélben mondanak köszönetet az összes szakembernek, aki segített a keddi tűzesetnél.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, kedd reggel 8 órakor kigyulladt az etyeki Korda Stúdió egyik műterme. A tűz miatt óriási füst keletkezett, ráadásul a tűzoltók dolgát megnehezítette, hogy

csak kívülről tudták a lángokat oltani a folyamatosan lehulló, égő díszletdarabok miatt.

A stúdióban az új Robin Hood-film díszletei voltak, a helyszínről ötven embert kellett kimenekíteni. A szakemberek gyors munkájának köszönhetően

senki sem sérült meg.

Hatalmas lángokkal ég az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnoka Fotó: Polyák Attila - Origo

A tüzet délután fél egyre eloltották, az nem terjedt át más műteremre, sőt a tető sem szakadt be.

A helyszínen dolgozó szakembereknek mond köszönetet most nyílt levélben a Korda Stúdió vezetése és összes dolgozója, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Nyílt levél

Vészhelyzet idején mutatkozik meg igazán az emberi nagyság és szolidaritás. A Korda Stúdió 5. számú műtermében kedd reggel tűz ütött ki. Lángra kaptak az ott lévő díszletek, kellékek és festékanyagok.

Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésekor a csarnokban dolgozók biztonságos helyre távoztak.

A helyszínre érkező tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai sokszor életüket kockáztatva védték a Korda Stúdió értékeit. Megfeszített munkájuknak köszönhetően a hazai filmipar fellegvárának tekinthető komplexum más épületeiben semmilyen kár nem keletkezett, ott a forgatások és gyártási munkálatok zavartalanul folytatódnak.

A csarnok tetőszerkezete a szakszerű és folyamatos hűtés következtében nem omlott be.
A helyszínen azonnal megjelent Etyek polgármestere, illetve a rendőrség és a mentők kollégái. A filmipar képviselői folyamatosan hívták munkatársainkat, és együttérző támogatásukról biztosítottak minket.

A Korda Stúdió tulajdonosa és minden munkatársa ezúton mond köszönetet, és tiszteleg a munkájukat a legnagyobb szakértelemmel és odaadással végző szakemberek előtt.

Demján Sándor, tulajdonos
Rajnai György, vezérigazgató
Gyertyánfy Miklós, ügyvezető igazgató