Kedden kigyulladt az etyeki Korda Stúdió 5. számú műterme. A tűzesetnél ötven embert kellett kimenekíteni, de végül nem sérült meg senki. A tüzet sikeresen megfékezték, a tető sem omlott be. A stúdió tulajdonosai most nyílt levélben mondanak köszönetet az összes szakembernek, aki segített a keddi tűzesetnél.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, kedd reggel 8 órakor kigyulladt az etyeki Korda Stúdió egyik műterme. A tűz miatt óriási füst keletkezett, ráadásul a tűzoltók dolgát megnehezítette, hogy

csak kívülről tudták a lángokat oltani a folyamatosan lehulló, égő díszletdarabok miatt.

A stúdióban az új Robin Hood-film díszletei voltak, a helyszínről ötven embert kellett kimenekíteni. A szakemberek gyors munkájának köszönhetően

senki sem sérült meg.

Hatalmas lángokkal ég az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnokaFotó: Polyák Attila - Origo

A tüzet délután fél egyre eloltották, az nem terjedt át más műteremre, sőt a tető sem szakadt be.

A helyszínen dolgozó szakembereknek mond köszönetet most nyílt levélben a Korda Stúdió vezetése és összes dolgozója, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Nyílt levél

Vészhelyzet idején mutatkozik meg igazán az emberi nagyság és szolidaritás. A Korda Stúdió 5. számú műtermében kedd reggel tűz ütött ki. Lángra kaptak az ott lévő díszletek, kellékek és festékanyagok.

Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésekor a csarnokban dolgozók biztonságos helyre távoztak.

A helyszínre érkező tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai sokszor életüket kockáztatva védték a Korda Stúdió értékeit. Megfeszített munkájuknak köszönhetően a hazai filmipar fellegvárának tekinthető komplexum más épületeiben semmilyen kár nem keletkezett, ott a forgatások és gyártási munkálatok zavartalanul folytatódnak.

A csarnok tetőszerkezete a szakszerű és folyamatos hűtés következtében nem omlott be.
A helyszínen azonnal megjelent Etyek polgármestere, illetve a rendőrség és a mentők kollégái. A filmipar képviselői folyamatosan hívták munkatársainkat, és együttérző támogatásukról biztosítottak minket.

A Korda Stúdió tulajdonosa és minden munkatársa ezúton mond köszönetet, és tiszteleg a munkájukat a legnagyobb szakértelemmel és odaadással végző szakemberek előtt.

Demján Sándor, tulajdonos
Rajnai György, vezérigazgató
Gyertyánfy Miklós, ügyvezető igazgató