Fidesz: Tízmilliárdokat kereshetnek a migránsszervezetek

Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
Összesen hatmillió forint kártérítést ítélt meg az Emberi Jogok Európai Bírósága annak a két bangladesinek, akiket Magyarország 2015 őszén kiutasított. A perben a Helsinki Bizottság képviselte őket. A magyar hatóságok eddig összesen 15 ezer migránst nem engedtek be az országba. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató mai sajtótájékoztatóján azt mondta, "a Soros-féle migránsszervezetek tízmilliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen".
Vágólapra másolva!

A józan ésszel és a jogérzékkel is szembe menő döntésnek nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója az a bírósági döntést, amely Magyarországot kártérítésre kötelezte a két bangladesivel szemben. Az Emberi Jogok Európai Bírósága ugyanis 3-3 millió forintot ítélt meg nekik azért, mert a magyar hatóságok kiutasították őket az országból, még 2015 őszén.

Hidvéghi Balázs Forrás: MTI/Kallos Bea

Hidvéghi Balázs arról beszélt, hogy a határozat leleplezi, hogy a "Soros-féle migránsszervezetek tízmilliárdokat kereshetnek a migránsbizniszen". Ezt azzal indokolta, hogy a bangladesiek perében az a Helsinki Bizottság járt el, amelyet Soros György dollármilliárdos támogat. A szervezetnek 2,7 millió forint perköltséget ítélt meg a bíróság. A Helsinki Bizottság a kommunikációs igazgató szerint maga kereste meg a két migránst, hogy "cinikus módon felhasználja őket a Magyarország elleni támadásához".

A Fidesz politikusa szerint az a gond, hogy ha további hasonló ítéletek születnek, akkor Magyarországnak összesen több mint 40 milliárd forintot kell majd kifizetnie a Soros György által támogatott szervezeteknek, és további ugyanekkora összeget az elmúlt időszakban érkezett 15 ezer elutasított menedékkérőnek. Azt is mondta: "Így még érthetőbb, hogy a Soros-szervezetek miért támadják olyan vehemensen és olyan szélsőségesen Magyarországot, továbbá miért használnak fel minden alkalmat, hogy országunkat befeketítsék Európában és más nemzetközi fórumokon."

Hidvéghi megjegyezte, hogy "úgy látszik, amikor Soros György megtámad egy országot, eközben még egy kis pénzt is szívesen keres". Ugyanakkor kijelentette, hogy mivel Magyarország nem partner sem az illegális migrációban, sem a "migránsbizniszben", a kormánynak meg kell támadnia a strasbourgi ítéletet.

Lázár János miniszter egyébként csütörtökön már jelezte, hogy a kormány fellebbez a döntéssel szemben.