Üvegszilánk lehet egy január 13-a után Magyarországra érkezett gombakonzervben. Aki vásárolt belőle, az semmiképp se fogyassza el, hanem vigye vissza a boltba. A Nébih is figyelmeztet.

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), arra kérik a vásárlókat, hogy

akinél LaoGanMa gombakonzerv van, az vigye vissza a terméket a boltba.

Erre azért van szükség, mert Németországban üvegszilánkot találtak egy LaoGanMa márkájú, chiliolajban tartósított gombakonzervben, ebből pedig Magyarországra is került. Egészen pontosan a 210 grammos kiszerelésű, üvegkonzerv chiliolajban tartósított gombáról van szó, a szállítmány még január 13-án érkezett Magyarországra.

Ebben biztosan nincs szilánkForrás: Dreamstime

A Nébih azt javasolja, hogy mindenki ellenőrizze, vásárolt-e január 13-a után ilyen terméket. Ha igen, semmiképp se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére!

A Nébih azt is közölte a honlapján, hogy az információ az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett, vagyis nem pletykáról van szó.

A LaoGanMa útjáról egyébként azt kell tudni, hogy a kínai szállítmány egy holland vállalkozáson keresztül érkezett az unióba, a holland közvetítőn keresztül pedig Magyarországra is jutott a termékből.