Napokig hevert a gránát egy családi ház kertjében

2017.03.26. 12:34

Az aknavető gránátot szerdán ásta ki egy férfi a kertjében, de hiába hívta a rendőröket, azok a TV2 Tények szerint csak egy tejes ládát borítottak rá és azt mondták neki, harminc napon belül el fogják vinni. 

Gödröt ásott egy akasztói férfi, amikor rábukkant a másfél méter mélyen fekvő gránátra. Annyira megijedt, hogy azonnal berohant a házba, és figyelmeztette a családtagjait. Ők hívták a rendőröket.

Édesapámnak szólt Zoltán, odavitte és megmutatta. Azt édesapám mondta, hogy akkor innen az udvarból azonnal el kell távolítani, mert nem maradhat itt. Akkor édesapám és édesanyám beszólt a hatóságnak. A hatóság kijött, de elvégezni nem végezték el a dolgukat. El sem vitték, azt mondták, hogy majd jönnek érte, de hogy mikor, azt mi sem tudjuk" – mondta a Tényeknek egy nő.

A műsor stábja szombaton délelőtt járt a helyszínen. A gránát akkor még a kertben volt. A lakók azt mondták, pár napja jártak náluk a rendőrök, ők takarták le egy tejes ládával, és közölték velük, hogy harminc napon belül elviszik.

Az aknavető eltávolítása a honvédség hatáskörébe tartozik. Amikor a műsor riportere rákérdezett, mikor viszik el, mert a

sok gyerek miatt egyre nagyobb a pánik a környéken,

azonnal intézkedtek. Kiderült, hogy egy 82 milliméteres szovjet aknavető gránátról van szó, "nem kilőtt állapotban". Mivel a tűzszerészek biztonságban szállíthatónak ítélték, elvitték a honvédség központi gyűjtőjébe.