Több mint öt órán át várattak egy 96 éves asszonyt az egyik fővárosi kórház ügyeletén a TV2 Tények szerint. Miután megvizsgálták, elfelejtették, többet a nővérek sem foglalkoztak vele, pedig fázott, és nagyon szomjas volt.

Majdnem egy fél délutánt ült az egyik budapesti kórház traumatológiai ügyeletének folyosóján az a 96 éves asszony, akiről egyszerűen megfeledkezhettek az ápolók a Tények szerint

Sírva fakadt, mert nem értette, miért bánnak így vele. 

Egy nő, aki a párját kísérte el térdsérülés miatt, a Tényeknek azt mondta, az idős asszony már nagyon szomjas volt, és fázott is, mivel huzatos helyre tolták az ágyát az után, hogy megvizsgálták. 

Mondta, hogy negyed háromkor behozták, azt mondja, négyre már minden megvolt, az összes leletét, mindenét megcsinálták, röntgen, CT stb., és egyszerűen elfelejtették. Tehát, hogy most elfelejtették-e véletlenül, vagy szándékosan, nem tudom, de senki nem volt a környezetében, aki foglalkozott volna vele" – mondta Nagy Nóra. 

A fiatal pár vett vizet az idős asszonynak, 

és kértek neki egy takarót, hogy ne fázzon. A Tények megkereste a kórházat, amelyikben az idős asszonyt magára hagyták, de nem reagáltak a kérdésekre. Korábban Vida Mátét, a Vasas 21 éves, háromszoros válogatott labdarúgóját váratták meg vakbélgyulladással a Honvédkórházban. Kilenc órába telt el, mire bekötötték neki az infúziót.