Azzal fenyegette 11 éves kislányát, hogy megöli, ha nem fekszik le vele

2017.03.28. 16:26

Szexuális erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítéltek egy 37 éves férfit, aki a 11 éves lányát többször is megerőszakolta.

A lánnyal erőszakoskodó férfi perét a Zalaegerszegi Törvényszék zárt ajtók mellett tárgyalta a kiskorú lány érdekeire hivatkozva. A törvényszék kedden csak magát az ítéletet hirdette ki nyilvánosan, annak indoklását ez után szintén csupán zárt körben ismertette.

A 37 éves férfi a tőle külön élő lányával rendszeresen erőszakoskodott, őt és édesanyját is megöléssel fenyegette, ha a kislány nem fekszik le vele.

A tavaly június óta előzetes letartóztatásban lévő, a bíróságra is kéz- és lábbilincsben szállított férfinak 2004-ben, élettársi kapcsolatból született lánya, akivel az élettársával való szakítás után is tartotta a kapcsolatot.

A gyereket azonban több alkalommal fogdosta, a nemi szervét mutogatta neki, és önkielégítést végzett előtte.

A férfi többször is magával vitte a lányát, egyik ilyen alkalommal egy nagykanizsai panzióban a kislány a folyosóra menekült az apja elől, aki ruha nélkül üldözte őt.  A történteknek a recepciós vetett véget azzal, hogy rendőrt hívott, de a lány akkor még nekik sem merte elmondani, mi is történt vele.

IllusztrációForrás: Dreamstime

A korábbi esetek miatt 2015 vége óta a kislány már nem akart találkozni az apjával, aki emiatt egyre gyakrabban zaklatta őt telefonon, és interneten keresztül is, a vádirat szerint hét és fél hónap alatt több mint ötezerszer próbálta felhívni. A férfi egy idő után már nem tudta elérni, ezért a lánya nemi szervéről fényképet küldött a gyereke egyik unokatestvérének, aki megmutatta a fotót a lány édesanyjának. A kislány csak ez után mert beszélni a történtekről.

A Zalaegerszegi Törvényszék első fokon 13 év fegyházbüntetést szabott ki. A büntetése letöltésének kétharmada után kerülhet csak feltételesen szabadlábra. Az ítélet részeként a törvényszék megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát a kislány felett.