Száz késszúrással ölte meg a lányát, életfogytiglanit kapott

2017.03.29. 15:42

Tényleges életfogytiglanra ítélték azt a nőt, aki meggyilkolta nyolcéves kislányát. Az anya egy tatai panzióba vitte a gyereket, majd begyógyszerezve, részegen egy kilenccentis késsel halálra szurkálta a lányt.

A Tatabányai Törvényszék fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglanra ítélte a nőt, aki két éve húsvétkor egy tatai panzióban 

nyolcéves lányát elkábította, majd száznál több késszúrással megölte. 

A vádirat szerint Á. Anikó a tőle külön élő lányát 2015 áprilisában a gyerek apjának beleegyezésével a tavaszi szünetben elvitte egy tatai panzióba. A lány jó ideje az apjánál és annak élettársánál lakott, mivel 

az anya a gyógyszerszedés mellett rendszeresen ivott. 

Rács mögött a gyilkos anyaForrás: police.hu

A nő a panzióban tudta meg, hogy a gyerek apja és annak új családja a kislánnyal együtt korábban akar véglegesen külföldre költözni annál, mint amiről ő tudott. Ugyancsak a panzióban szembesült a nő azzal, hogy a lány az apja élettársát anyunak szólítja. 

Á. Anikó a korábbi tárgyalásokon elmondta, hogy a hallottak hatására 

elkezdte bevenni a nála lévő 30-40 szem különféle nyugtatót, majd két üveg pezsgőt ivott, 

ezt követően nem emlékszik a történtekre. 

Az asszony a lányát is itatta pezsgővel, amelyben nyugtatókat oldott fel, majd elkábult állapotban megütötte, és egy kilenccentis késsel száznál többször megszúrta a gyereket. 

Később a már élettelen testet zsineggel fojtogatta. 

A nő a cselekmény elkövetése után elaludt, majd felébredve tovább ivott, telefonon és SMS-ben hazudott arról, hogy hol van ő és a kislány. 

Miután a panzió alkalmazottai a körözés alapján felismerték a gyereket, a rendőrök a szobában fogták el a nőt, 

az ágyban letakarva találták meg a kislány holttestét. 

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíró kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK