Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára bejelentette, hogy 7,1 milliárd forintból megújul a Budai Vigadó. Az épület felújítása várhatóan 2018. áprilisára készül el.

A Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó épülete mintegy 7,1 milliárdból újulhat meg 2018 áprilisára. Ezt Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára árulta el egy csütörtöki sajtóbejáráson.

Az államtitkár kiemelte, hogy az 5,5 milliárd támogatást nyújtó 2015-ös határozat után további több mint 1,5 milliárd forint támogatásról döntött a kormány, így mintegy 7,1 milliárd forintos beruházással jelenleg a munka közepén tart a felújítás.

A Hagyományok Házának helyt adó Budai Vigadó épülete 2012. november 29-énForrás: MTI/Bruzák Noémi

Hoppál Péter elmondta azt is, hogy nem csak a házat szeretnék új köntösbe öltöztetni, hanem a tartalmat is.

A működést is a legmagasabb szintre akarják emelni, ennek érdekében az intézmény komoly szakmai programot tett le a kormány elé.

A Budai Vigadó épületének felújítása illeszkedik abba sorba, amely érintette eddig a Pesti Vigadót, az Erkel Színházat, a Zeneakadémiát és a Várkert Bazárt. A 2014 óta eltelt időszakban összességében 422 milliárd forint értékben újított fel és épített kulturális intézményeket a kormány nemzeti forrás igénybevételével.