Arról is tudott, hogy 8 éves kisfiát és a 2 éves kislányát az élettársa is zaklatta, de semmit sem tett.

Az asszony és élettársa közös háztartásukban nevelték a nő gyerekeit, egy 8 éves kisfiút és egy 2 éves kislányt. A megalapozott gyanú szerint az anya 2013 novemberétől egészen 2014 októberéig élettársával együtt

megfenyegette és arra kényszerítette a gyerekeit,

hogy engedjék meg a "szexuális cselekményeket".

A gyanúsított tudomással bírt arról is, hogy az élettársa szexuálisan zaklatta az akkor 2 esztendős kislányt, és a 8 éves kisfiút is próbálta rábírni egyéb szexuális cselekmény végzésére, azonban ennek megakadályozása érdekében nem tett semmit"  - mondta Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az Origónak.

A két gyereket 2014 októberében kiemelték a családból. Mostohaapjuk 2016. november 25-én került előzetes letartóztatásba.  Az anyjuk viszont elmenekült a hatóságok elől,  ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Tegnapelőtt sikerült elfogni.

A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését ezen túlmenően a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt kiszabható akár 22 év 6 hónap időtartamú szabadságvesztés büntetésben és a gyanúsított személyi körülményeiben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére is alapította"  - mondta Gyurán Ildikó.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbeztek.