A bíróság szerint is van köze Vona Gábornak a török szélsőségesekhez

Vona Gábor Törökországban
Vágólapra másolva!
Vona Gáborról a bíróság mondta ki a Ripost szerint, hogy egy török félkatonai szervezet, a Szürke Farkasok híve. Az ezt alátámasztó fotókat maga a pártelnök jelentette meg a Facebook-profilján, ahonnan később egyszerűen törölték a fényképeket.
Vágólapra másolva!

Jogerősen is kimondta a bíróság, hogy Vona Gábornak barátai vannak egy török terrorszervezetben - írta a Ripost. A Fővárosi Ítélőtábla másdofokú ítéletében ugyanis helyben hagyta azt az első fokon meghozott döntést, hogy a Jobbik elnökéről le lehet írni, hogy a Szürke Farkasok nevű csoport híve.

Vona Gábor nem csupán a félkatonai szervezet körében töltött el néhány napot Törökországban, hanem tiszteletbeli tagnak is megválasztották.

A Ripost ezt az állítását a Jobbik elnökének saját közösségi oldalán megjelent fotókra alapozta, amelyeken a pártelnök a Szürke Farkasok szimpatizánsai között látható. Vona stábja a cikk megszületése után egyszerűen törölte az ominózus fényképeket a Facebookról, a bíróságon pedig azt állították, hogy

a kínos fotókat nem ők, hanem a Facebook magától távolította el. Ez azonban nem volt igaz.

A Jobbik ügyvédei azt is próbálták megmagyarázni, hogy az egyik hivatkozott fényképen Vona Gábor miért mutatja a Szürke Farkasok ismert jelét, ha egyszer semmi köze a szervezethez. Azt bizonygatták, hogy a pártelnök kéztartása nem a szélsőséges csoport kézjelére utal, hanem "V" betűt formál, amely a győzelem jele.

Vona Gábor Törökországban Forrás: Origo

Mindez azonban a bíróságot nem hatotta meg és kimondta, hogy

Tényszerű megállapításnak ítélték meg azt is, hogy Vona Gábor a képen a Szürke Farkasok híveként jelenik meg. Vagyis, az álbaloldali fordulattal egyébként sikertelenül kísérletező, rengeteg szavazót vesztett Jobbik rasszista valósága ismét bebizonyosodott.