Botka biztonsági emberei a Fidesz képviselőit nem védték

Botka László
Botka László
Vágólapra másolva!
Míg öt évvel ezelőtt Botka László biztonsági emberei némán tűrték, hogy baloldali aktivisták fenyegessék a Fidesz képviselőit, addig múlt pénteken a polgármestert élesen bíráló Szabó Bálintot, a Szeviép-károsultak ügyvédjét bilincsben vitték el.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt pénteki szegedi közgyűlésen bilincsben vitték el a rendőrök a Szeviép-károsultakért demonstráló Szabó Bálint jogászt. A közgyűlési ülésterembe az önkormányzati közterület-felügyelők be sem engedték. A karzatra még felmehetett, de ott is körbevették a polgármesteri hivatal „biztonsági szolgálatának" tagjai, és távozásra próbálták bírni.

Végül több rendőr bilincsben vezette el Szabó Bálintot.

Ahogyan ő kommentálta távozóban az ülésről: „Polgármester úr, másodszor vitetsz el a szegedi rendőrökkel..."

Szabó Bálintot, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét bilincsben vitték el a szegedi közgyűlésről Forrás: Szegedma.hu

Öt évvel ezelőtt a Fidesz–KDNP-s képviselőket körülbelül 15 baloldali aktivista egy közgyűlés után a folyosón körbevette, lökdöste és fenyegette. Akkor – érdekes módon – a városházi biztonsági szolgálat tétlen maradt – írta a Szegedma.hu.

Nehezen tűri a kritikát Botka László Forrás: MTI/Mohai Balázs

11 milliárdos tartozás, tönkrement kisvállalkozók

Mint arról korábban beszámoltunk, több száz kisvállalkozót tett tönkre az építkezési projektekkel foglalkozó Szeviép évekkel ezelőtti csődje. A büntetőügy napjainkban is zajlik. A károsultakat képviselő ügyvéd szerint a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó vállalkozás központi szerepet tölthetett be az MSZP finanszírozásában. A cég szerinte

az alvállalkozók segítségével tolhatta ki a pénzeket Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő sofőrjének.

Botka László egyébként a mai napig egy önkormányzati cég élén tartja Ujhelyi volt sofőrjét, akin keresztül eltűnt a pénz egy jelentős része.

Bár Szeged polgármestere előbb a TV2 Tényeknek, majd a Népszavának is tagadta, hogy a Szeviéppel a város szerződéses kapcsolatban lett volna, de nem mondott igazat, mivel több projektet is a később bedőlt céggel végeztettek el, összesen 9 milliárd forint értékben.