Milliókból dőzsölt Botka László a Maldív-szigeteken

Vágólapra másolva!
Milliókba kerülhetett Botka László idei maldív-szigeteki kiruccanása az Origo számításai szerint. Szeged baloldali polgármestere korábban elismerte, hogy nagyon szereti a búvárkodást az egzotikus szigeteken, de mióta gazdagellenes kampányba kezdett, szeretné eltüntetni ezeknek a nyomait. Egyébként idén is a Maldív-szigetekről küldte el ultimátumát az MSZP-nek arról, hogy milyen feltételekkel vállalná a miniszterelnök-jelöltséget.
Vágólapra másolva!

Zanzibár, többször is a Maldív-szigetek, egzotikus korallzátonyok a Vörös-tengeren. Botka László rendszeresen vett részt ilyen luxusutakon. Legutóbb januárban a Maldív-szigeteken pihente ki fáradalmait a baloldali városvezető, aki az utóbbi hetekben kampányt indított a gazdagok ellen.

Botka László, Szeged baloldali polgármestere nagyon szereti a luxusutazásokat, és többször is volt már ilyenen a családjával Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Közel 300 ezer forint a repülőjegy

A mostani legújabb árak szerint egy főnek

275-295 ezer forintba került egy oda-vissza repülőút

a Maldív-szigetekre. Abban az esetben, ha három gyerekével és feleségével együtt utaznak az egzotikus országba, akkor maga az utazás is már közel másfél millió forintba kerül. Persze ez változhat a foglalás időpontjától, de az utazást a legjobb esetben sem lehet megúszni 1,3 millió forint alatt.

Annak is utánanéztünk, hogy a Maldív-szigeteken milyen áron lehet szállást szerezni. Természetesen meglehetősen nagy szórást mutatnak az árak, így akár 30 ezer forint alatt is lehet egy éjszakára szállást találni, de van olyan lehetőség is, hogy egy éjszakáért 266 ezer forintot kell fizetnie egy főnek. Nagyjából egy jobb szálloda árával számolva egy egyhetes, négycsillagos szállodában töltött hét öt fővel számolva körülbelül 350-400 ezer forintra jön ki, de ebben csak a reggeli van benne. Így ha a teljes Botka család a Maldív-szigeteken telel, akkor az – repülőjeggyel, étkezéssel – egy hétre nagyjából közel kétmillió forintba kerülhet.

Ilyen körülmények között tölti a hideg téli napokat Botka László Forrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image/Science Photo Library

Több mint 800 ezer forint egy búvártúra

Mint arról Botka saját maga korábban beszámolt, nagyon szereti a búvárkodást. Abban az esetben, ha a szocialista politikus egy búvártúrát választ, akkor például egy 2018. február 1–8. közötti időpontra már most lehet foglalni. Ennek ára 2090 amerikai dollár plusz 210 ezer forintos repülőjegy, ami összesen

mai áron számolva 837 ezer forint.

Öt főre vetítve ez közel 4,2 millió forint.

Abban az esetben, ha valaki olyan szállást foglal, hogy nincsen benne az étkezés. Egy átlagos éttermi ebéd egy főnek 12–25 amerikai dollár között mozoghat, ami 5000–7000 forintot jelenthet. Egy koktél akár 12-14 dollár lehet, míg egy kóla 5 dollárba kerül. Egy kiadós ebéd üdítővel és alkohollal egy főre 12 ezer forint körül van, így egy ötfős család 60 ezer forintért ebédelhet.

Botka éppen a Vörös-tengerben búvárkodik. A fotó 2011-ben készült, de azóta eltűnt az MSZP-s politikus Facebook-oldaláról Forrás: Szegedma

Mindent összevetve, ha a Botka család minden tagja részt vesz egy téli, maldív-szigeteki kiruccanáson, az legalább hárommillió forintba kerülhet, de ha más extra szolgáltatásokat is igénybe vesznek, akkor ez az összeg a 4-4,5 millió forintot is elérheti.

Luxusterepjáróval furikázik Botka családja

Mint arról korábban beszámoltunk, Botka László MSZP-s polgármester és családja az utóbbi időben egy méregdrága terepjáróval jár. A szegedi önkormányzat honlapján megtalálható vagyonnyilatkozatában Botka azonban elfelejtette megemlíteni az értékes kocsit.