Simicska fejjel rohan a falnak a Jobbikkal

Simicska Lajos
Simicska Lajos nem hagyja magát?
Vágólapra másolva!
Trágár, gyakran nyomdafestéket nem tűrő szavakkal a választópolgárokat nemhogy megszólítani nem lehet, de azok még a megmaradt jobbikos tábort is elbizonytalaníthatják – állítja Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője Simicska Lajos és fiának legutóbbi napokban tett nyilatkozatairól. Szerinte az üzletember nyilvánvalóan beállt a Jobbik mögé, és minden erőforrását a párt 2018-as győzelmére tette föl.
Vágólapra másolva!

Már annyi a nyilvánvaló összefonódás Simicska Lajos és a Jobbik között, hogy hiába tagadja a földbirtokos oligarcha, többről van szó egyszerű szimpátiánál – írta legújabb blogbejegyzésében Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője.

Simicska Lajos egyértelműen a Jobbik mögé állt Forrás: Magyar Nemzet

Elég csupán az elmúlt napok történéseit górcső alá venni: a Simicska család Varga Damm Andrea jobbikos politikus társaságában néz kézilabdameccset; Vona Gáborék az új plakátkampányuk kapcsán Simicska Lajos hirdetőcégével, a Publimont Hirdetésszervezővel vagy a Mahir Cityposter Kft.-vel állapodtak meg;

a Magyar Nemzet a Jobbikhoz közel álló kutatócéggel, az Iránytűvel kötött szerződéses megállapodást;

Simicska Ádám nemrég pedig kétharmados Jobbik-győzelemről beszélt.

Simicska a Jobbik mögött

Deák szerint Simicska tehát nyilvánvalóan beállt a Jobbik mögé, jól láthatóan a Jobbik 2018-as választási győzelmére tette fel minden meglévő erőforrását. A 2014-es adatok szerint a 25 ezer hektár földbirtokkal rendelkező oligarcha ugyanakkor elfelejti, hogy a pénz nem minden, sőt épp az ő látványos támogatásuk

hitelteleníti a Jobbik új, „földesurakat" elutasító irányvonalát.

Erre jönnek a trágár, gyakran nyomdafestéket nem tűrő szavak, amelyekkel a választópolgárokat nemhogy megszólítani nem lehet, de azok még a megmaradt jobbikos tábort is elbizonytalaníthatják – véli a Nézőpont Intézet elemzője.

Bőséges teret kapnak a jobbikos politikusok Simicska lapjában Forrás: Zagyi Tibor

A Jobbik egyértelműen az elmúlt időszak legnagyobb vesztesének számít, ugyanis rövid idő alatt félmillió szimpatizánst vesztett, emellett a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint a megmaradt szimpatizánsok lelkesedése is nagymértékben csökkent. Így egy mostani választáson lényegesen rosszabb eredményt érne el a Jobbik, mint 2014-ben.

Gátlástalan stílus

Deák szerint a kapkodó és logikátlan politizálás ráadásul

további mélységekbe taszíthatja a lassan már csupán harmadik erőnek számító pártot.

Érthető tehát Simicska Lajos és Simicska Ádám kétségbeesése, igyekeznek ezt a Jobbik számára elkeserítő trendet megtörni. Azonban az általuk választott eszközök éppen az ellenkező hatást váltják ki, a gátlástalan és minden európai civilizációban elítélendő stílussal csupán az általuk életben tartott médiabirodalom eddigi eredményeit rombolják le – vélte a Nézőpont Intézet elemzője.

A Reutersnek nem kellett, Simicska máshol nyilatkozott

Simicska Lajos hétfőn egyébként arról beszélt, hogy Reuters cenzúrázta a nyilatkozatát, ezért nem engedte közölni a vele készült interjút. A 24.hu azonban készségesen teret adott a nagyvállalkozónak, aki azt állította: a kormányfő a Roszatomtól remélt pénzen akarta megvásárolni az általa megszüntetni kívánt RTL Klubot, ő pedig elvi okokból fordult szembe Orbánnal.

Simicska szerint a Reuters cenzúrázta a nyilatkozatát, de a 24.hu-nak készségesen nyilatkozott Fotó: Bielik István - Origo

Dömötör: Remélem, a Jobbik gazdájának a stílusát nem hozzák a parlamentbe

Simicska egyébként téma volt a keddi parlamenti ülésen is. Egy jobbikos napirend előtti felszólalásra Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, szerinte az a párt beszél lopásról, amely titkolja, mekkora támogatást kapott "a gazdájától" a plakátkampányra. Hogyan lehetne arra a bandára az országot bízni, amely úgy rendel meg plakátokat, hogy nem nézi az árukat? – kérdezte. Hozzátette:

a Jobbikot felvásárolták, nem is túl drágán,

pár ezer plakátért és pár száz interjúért. Reméli, azt a pokróc stílust, amit a párt "gazdája és csemetéje" képvisel, nem hozzák be a parlamentbe – közölte.