Az Origo információi szerint Tarlós István, Budapest főpolgármestere ma délután találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és szóba került köztük a fővárosi cégek béremeléséhez szükséges források előteremtése is. Tarlós azt mondta a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnökének, hogy a főváros a költségvetéséből a 30 százalékos béremeléshez szükséges fedezet töredékét sem tudja biztosítani.

Ma délután találkozott Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel, és a megbeszélésen szóba került a BKV-s dolgozók béremelése is – tudta meg az Origo. Arról, hogy miben maradtak, egyelőre nincs információ. 

Tarlós István főpolgármester egyeztetésre hívta a BKV nagy dolgozói szakszervezeteitFotó: Polyák Attila - Origo

A tömegközlekedési vállalat dolgozói érdekképviseletei azt követelik, hogy 

három év alatt 30 százalékos béremelés legyen a BKV-nál, olyan mértékű, mint az állami cégeknél. 

A BKV munkavállalóinak 80 százalékát képviselő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) április 18-tól háromnapos sztrájkot tervez, amennyiben nem születik megegyezés a bérfejlesztésről, és a háromnapos munkabeszüntetést egy ötnapos követné április 24-től. 

Ez ügyben a főpolgármester egyeztetésre hívta a két szakszervezet vezetőit – közölte az MTI. A VTDSZSZ elnöke, Gulyás Attila azt mondta: tájékoztatták a főpolgármestert a BKV-nál kialakult helyzetről. Tudatták, hogy „amennyiben nem teljesülnek követeléseik, nemcsak a meghirdetett sztrájkkal kell számolni, hanem azzal is, hogy nem lesz megfelelő mennyiségű munkavállaló a napi üzemeltetés biztosításához”.