Flashmobbal hívják fel a figyelmet a vízhiányra

Telekom Vivicittá városvédő futás
Budapest, 2014. április 13. Rajtol a 29. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaratoni mezőnye a Margitszigeten 2014. április 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyerekek milliói naponta akár 40 liter vizet cipelve tesznek meg kilométereket, hogy a családjuknak a tiszta vízet biztosítsák. Teszik ezt magukat veszélyeztetve és ahelyett, hogy iskolába járnának, vagy játszanának. A UNICEF erre hívja fel a figyelmet Budapesten a hétégén megtartandó flashmobbal.
Vágólapra másolva!

A Flashmob a Tiszta Vízért eseménnyel arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a világon minden kisgyerek számára fontos a tiszta ivóvíz biztosítása – írja a UNICEF.

A UNICEF szerint a tiszta víz hiánya nemcsak a szárazságnak köszönhető:

a szíriai Aleppóban például 2017 februárjában 700 ezer gyerek maradt tiszta ivóvíz nélkül annak következtében, hogy a civilek számára szándékosan ellehetetlenítették a közvízhálózathoz való hozzáférést.

A segélyszervezet kéri, hogy minél többen csatlakozzanak

a Telekom Vivicitta Családi Futamához, ahol szombat délelőtt egy 600 méteres távot kell megtenniük vizes ballonokkal a futóknak.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vizes ballonokkal való futással pedig kipróbálhatják azt a résztvevők, ami

gyerekek millió számára a mindennapokat jelenti: vizet hordani a hátukon, fejükön, karjukon.

Az eseményre egyéni vagy családi adományokkal lehet regisztrálni, a befolyt összegeket a tiszta ivóvíz előállítására kívánják fordítani.