Szexuális zaklatással vádolják Seattle polgármesterét

Vágólapra másolva!
Azzal vádolták meg Seattle polgármesterét, Ed Murray-t, hogy évtizedekkel ezelőtt többször is megerőszakolt és molesztált egy tizenéves fiút. A polgármester tagadta a vádat, és folytatja az újraválasztási kampányát.
Vágólapra másolva!

Egy 46 éves férfi vádolja Murrayt a zaklatással, és csütörtökön be is perelte. Azt állítja, hogy az 1980-as években, 15 éves korában találkozott Ed Murray-val. Kimaradt a középiskolából, hajléktalan volt és drogfüggő. Murray akkor a harmincas éveinek elején járt.

A férfi álíltása szerint Murray saját otthonába vitte, és fizetett neki a szexuális aktusokért.

Részletesen elmesélte a történetket, az állítólagos találkozásokra a legapróbb részletekig emlékszik – beleértve Murray nemi szervét is.

A vádló azt is bevallotta, hogy egy ideig prostituált volt. A közelmúltban halt meg az édesapja, és most úgy döntött, nyilvánosságra hozza az esetet.

- mondta.

A 61 éves Murray nyíltan vállalja, hogy meleg. Párjával házasságot is kötött. Kiáll a melegek jogai mellett, és azt hirdeti, hogy a melegek társadalma „veszélyeztetett populáció". Ügyvédje és szóvivője szerint a vád hamis.

Murray egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a vádak fájdalmasak és természetesen nem igazak. Továbbra is polgármesterként szoljálja a várost, és készül az újraválasztására.

– monta Murray.

A képviselők szerint a szexuális zaklatás vádja miatt az újraválasztási kampány sokkal nehezebb lesz.
Murray szóvivője, Jeff Rading szerint ez a vádaskodás időzítve volt.

Murray ügyvédje, Robert Sulkin egy sajtótájékoztatón azt mondta:


Sulkin és Reading elismerték, hogy 2007-ben két másik férfi is hasonló vádakkal állt elő, de azok nem kerültek nyilvánosságra.

Egy Jeff Simpson nevű férfi nyilatkozta a Seattle Times-nak tíz évvel ezelőtt, hogy akkor találkozott Murray-val, amikor árvaházban élt, és a jövőbeli polgármester volt neki az egyetlen apakép. Azt állította, hogy elmondta az otthonban dolgozóinak, hogy mi történt, és ezután az állítólagos zaklatások megsztűntek.

Még akkor, 2007-ben fogadott egy ügyvédet Simpson, de később az ügyvéd kihátrált. Akkoriban Murray szenátor volt. Az ügy nem került nyilvánosságra, így nem akadályozta Murray politikai karrierjét. Simpson azt mondta az újságíróknak, hogy hajlandó lenne tanúskodni egy polgári perben.

A másik férfi azt nyilatkozta, hogy elmondta a Murray-val kapcsolatos tapasztalatait Simpson jogi képviselőinek.

Mindketten azt állították, hogy Murray fizetett a szexuális együttlétekért, amikor tizenévesek voltak.

A vádlók a közlemúltban jelentkeztek a Seattle Timesnél újra. Az újság vezetői először úgy döntöttek, hogy nem jelentetkik meg a korábbi, 2007-es állításokat, de most azt nyilatkozták, hogy a jövő héten mégis megírják, mert hasonlóságot mutatnak a mostani váddal.

Murray ügyvédje szerint a korábbi állítások nem tekinthetők hitelesnek. A szóvivője pedig azt mondta,

a vádlók a szélsőjobboldal által támogatott melegellenes aktivisták voltak.