Hatalmas szeméthegyek Budapest egyik utcájában

Vágólapra másolva!
Több kamion szemetet hordtak illegális szemétlerakók a Jászberényi útra Budapesten. Az FKF egy hete próbálja eltüntetni a több mint ezer köbméternyi hulladékot, de hiába – erről számolt be a Tények, a TV2 hírműsora. 
Vágólapra másolva!

Minden éjjel kamionok és furgonok jelennek meg az utcában, és lepakolják a szemetet, használt bútort, ruhákat, fadarabokat, de még veszélyes hulladékot is. A hatalmas szeméthalmok miatt a buszmegállót is csak nagy kerülővel lehet megközelíteni.

A Tények riporterének nyilatkozó lakó azt mondta: akkor se lenne ennyi szemét az utcában, ha az összes házból kihordanák a bútorokat, berendezéseket, szemeteket. Azt is mondta, hogy

Ekkor kijött a rendőrség is, de hiába – azóta is folyamatosan pakolják le a szemetet a házak elé.
Hiába szállítják el a szemetesek folyamatosan a hulladékot, hiába dolgoznak a markológépek egész nap, estére kevesebb lesz a lom, de másnapra újra hegyekben áll. Az FKF szóvivője azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy a soha nem látott lomhegyet, az 1200 köbméter szemetet, amely 500-600 méter hosszan húzódik az út mellett, folyamatosan szállítják.

A közterület-felügyelők napközben folyamatosan járőröznek a környéken, hogy megakadályozzák a további illegális hulladéklerakást.