Az Iszlám Állam több tucat civilt ölt meg, akik el akartak menekülni Moszulból

Moszul ostroma, menekülttábor
MOSUL, IRAQ - FEBRUARY 28: Iraqi civilians fled from clashes between Iraqi Army and Daesh terrorists arrive at the refugee camp in Hamam Ali town, as the operation to retake Iraq's Mosul from Daesh terrorists continues in Mosul, Iraq on February 28, 2017. Approximately 5000 thousand Iraqi civilians got on buses on Iraqi Army members watch headed to a refugee camp in Hamam Ali town located in southern Mosul. Yunus Keles / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam fegyveresei több tucat civilt öltek meg, akik próbáltak elmenekülni Moszulból az elmúlt napokban – írta a Reuters. Néhány holttestet a villanypóznákra akasztottak fel a tanúk szerint.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam fegyveresei és az iraki hadsereg között dúl a harc – egy hónapja az iraki katonák visszafoglalták a moszuli múzeumot az Iszlám Államtól, de az összecsapások folyamatosak a városban. A csapatok visszavonultak az óvárosba, ahol további utcai harcok várhatóak a szűk sikátorokban. Hétfőn és kedden több mint 140-en haltak meg.

Menekülttábor Moszul közelében Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Yunus Keles

Egy férfi a Reutersnek nyilatkozott telefonon, és azt mondta:

egy megcsonkított férfi holttestet látott egy villanypóznára akasztva, három másik férfi pedig menekülni próbált, de elfogták őket.

„Sokkoló volt az Iszlám Állam fegyvereseinek megjelenése" – mondta a férfi.

Az óvárosban több mint 40 civilt öltek meg

a dzsihádisták, mert el akartak menekülni – mondta egy másik férfi. Egy másik kerületben pedig egy hattagú családot – köztük egy idős asszonyt – öltek meg.

Egy másik kerületben élő nő azt nyilatkozta, hogy a gyerekeivel és a férjével futott egy körülbelül 30 fős csoportban. Elfogták őket, de sikerült elmenekülniük.

– mondta a nő. Azt is mondta, hogy attól fél, hogy akik ott maradtak, azokra szörnyű sors vár.

A nő egyébként most egy olyan területen van a családjával, amely az iraki biztonsági erők ellenőrzése alatt áll.