A következő napokban tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására a miniszterelnök. Az Origo úgy tudja, Süli János, Paks polgármestere lesz a tárca nélküli miniszter.

Orbán Viktor ezt arra válaszolva közölte hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában, hogy az LMP-s Szél Bernadett azt firtatta, miért nem írnak ki népszavazást Paks ügyében. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a beruházásra soha, semmilyen felhatalmazást nem kapott.

Az Origo úgy tudja, Süli János, Paks polgármestere lesz a tárca nélküli miniszter. Süli 2014 óta vezeti a Tolna megyei várost.

Süli János, Paks polgármestereForrás: paksihirnok.hu

Orbán: Nyílt lapokkal játszunk

Orbán Viktor elmondta, a Fidesz és a KDNP nyílt lapokkal játszik. Kifejtette: már a 2014-es parlamenti választás előtt megkötötték a paksi beruházás alapszerződését azért, hogy senki se mondhassa azt, nem ismeri a kormányzásra készülő Fidesz és KDNP energiapolitikáját.

A miniszterelnök közölte, a Fidesz az atomenergiát és a megújuló energiát is támogatja. A megújuló energiákra nem fizethetnek rá a magyar emberek, és most úgy látszik, hogy még jó ideig a legolcsóbb energia a nukleáris energia lesz - közölte.