Részeg volt a Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja

Budapest, 2017. március 18. Összetört személygépkocsi a III. kerületben, a Szentendrei úton, miután összeütközött egy másik autóval 2017. március 18-án. A balesetben ketten meghaltak. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség, mivel a korábbinál súlyosabb bűncselekménnyel, halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsítja őt a rendőrség – közölte a fővárosi főügyész.
Vágólapra másolva!

Ibolya Tibor a közleményében felidézte: a gyanúsított 2017. március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy piros lámpánál várakozó gépkocsiba. Az utóbbi autóban ülő sofőr és utasa a balesetben életét vesztette.

Súlyosbítottak

A főügyész ismertette: a nyomozás során beszerzett vegyész szakértői vélemény alapján jelenleg az állapítható meg, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte. A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított.

Elszökhet

A kerületi ügyészség azt indítványozza, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal hosszabbítsák meg. Az ügyészség szerint ezt a férfi terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei indokolják, továbbá az, hogy a gyanúsított egészségi állapotának javulása esetén felmerülhet a szökés, elrejtőzés veszélye. Halált okozó ittas járművezetésért a Btk. szerint 2–8 év börtönt lehet kapni.

Összetört gépkocsi a III. kerületben, a Szentendrei úton, miután összeütközött egy másik autóval 2017. március 18-án Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt. A történtek után Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere bejelentette: a Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra, és ezért a Belügyminisztériumhoz fordult.