Közös élményeken keresztül lehet lerombolni a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéletet a fiatalokban, és közben a szociális érzékenységüket is fejleszthetik. Ez a lényege egy pályázatnak, amelyre még egy hétig lehet jelentkezni.

2017. április 18-ig lehet jelentkezni a Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst!" címmel meghirdetett, magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára kiírt pályázatára. Pályázni lehet bármilyen programmal,

amin a diákok fogyatékossággal élőkkel közösen vesznek részt.

Ez lehet akár egy rendhagyó osztályfőnöki óra, vagy közös kirándulás, mozi- és színházlátogatás.

A szervezők olyan pályázatokat várnak, ahol a közösen átélt, jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a fiatalok szociális érzékenységét, lerombolhatja előítéleteiket, képessé teszi őket arra, hogy egyre tudatosabban és nagyobb empátiával forduljanak a környezetük felé.A Szerencsejáték Zrt. támogatja a kezdeményezést, szerintük fontos, hogy a megváltozott munkaképességűek foglalkozatásán kívül

a fogyatékosságügy más területén is szerepet vállaljon.

A programok megvalósulását dokumentálni kell fotósorozat, videofelvétel, szöveges dokumentum stb. formájában. Ezeket a honlapra való feltöltés után, kész pályaművekként lehet majd elérni. A programokat minden helyszínen a szervezők által biztosított szakértők segítik.

A beküldött pályaművek közül a szakmai zsűri által kiválasztott, legkiemelkedőbb 10 pályázat egyenként 400.000 forintot kap, 2017 végén lesz ünnepélyes díjátadó.

Ilyen világot szeretnének
"Elképzeltünk egy olyan világot, ahol a gyerekek – kicsik és nagyok, éles szeműek és gyengébben látók, lassan futók és kerekesszékben repülők, jelelve hadarók és pergő nyelvűek – együtt élnek, játszanak, remélnek. És hisznek egy olyan színes világ megteremtésében, ahol együtt lenni – fogyatékkal vagy anélkül – természetes. Egy világban, ahol sosem nézünk félre, hanem igenis odafigyelünk az elesettebbekre! Nemcsak elképzeltük, nemcsak megálmodtuk, teszünk is érte, hogy így legyen. Segítsen nekünk Ön is!" - áll a szervezők közleményében.