Brutálisan, különös kegyetlenséggel végzett saját édesanyjával egy 14 éves zagyvarékasi lány és két évvel idősebb barátja. Elsőfokon egyiküket 9 év, míg a másikat 14 év börtönbüntetésre ítélte a Szolnoki Törvényszék. Azért támadtak a lány anyjára, mert az megtiltotta, hogy találkozzanak. 

Egy lányát egyedül nevelő zagyvarékasi özvegy asszony féltette, emiatt szigorúan nevelte tinédzser gyerekét. A lány osztályfőnöke tavaly januárban jelezte neki, hogy a 14 éves lány "iskolai magatartása megváltozott", ami mögött egy fiú állhat. Amikor kiderült, hogy ez igaz, a lány édesanyja nem akarta, hogy a fiúval barátkozzon és lerontsa kitűnő tanulmányi átlagát, ezért aztánmegtiltotta neki, hogy kapcsolatot tartson vele.

A lány és két évvel idősebb barátja úgy döntött, bosszút áll. 2016. január 25-én este a lány titokban beengedte házukba a fiút, aki

előbb megpróbálta megfojtani a nőt,

de az nem sikerült. Akkor vette elő azt a nagyméretű konyhakést, amelyel felválta,

91 késszúrással ölték meg a lány édesanyját.

A Szolnoki Törvényszék csütörtöki döntése értelmében a lánynak, az ügy elsőrendű vádlottjának 9 évig, a másodrendű vádlottnak pedig 16 évig kell a fiatalkorúak böröntébe maradnia. Emellett mindkettejüket 10 év közügyektől eltiltással is sújtotta a bíróság az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt. A vádlottak legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsáthatóak feltételes szabadságra.

Az ügyész tudomásul vette a bíró döntését, az elsőrendű vádlott, a védője és a törvényes képviselője három nap gondolkodási időt kért, míg a másodrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.