Kilencvenmilliós bűnügyben Győzike

2017.04.14. 09:57

Gáspár Győző ellen újra eljárást indított a NAV. Az énekes testvérével és másik három társával luxusautókat adott el úgy, hogy az áfát nem fizették be. Emellett a Romantic volt tagja 50 milliót sikkasztott egy román cégen keresztül.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 40 millió forintos csalással gyanúsítanak egy Nógrád megyei testvérpárt. 

A hirado.hu szerint a gyanúsított nem más, mint Gáspár Győző és testvére, valamint még három társuk. A gyanú szerint Győzike nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd több cégen keresztül eladta őket, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg. 

Kovács Dorina, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense szerint azért iktattak be sok céget, hogy elkerüljék az áfafizetést. 

Győzike, testvére és még három társuk tíz autó többszöri eladása révén több mint negyvenmillió forint adóhiányt okoztak az államkasszának. 

Győzike a Papp László Sportarénában 2016. május 1-jénFotó: Szabó Gábor - Origo

Ráadásul a testvérpár idősebb tagja (Győző) a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára,  ezért sikkasztás bűntette miatt is felelnie kell. 

Ez összesen már 90 milliós csalás. 

A pénzügyi nyomozók több mint hatvan helyszínen tartottak házkutatást, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat. 

A nyomozás során a NAV luxusautókat, 3 millió forint készpénzt és egy széfnyi arany ékszert foglalt le. 

Gáspár Győző gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. 

Gáspár Győző valóságshow-szereplő érkezik a havazásban perének tárgyalására a Salgótarjáni Városi BíróságraForrás: MTI/Komka Péter

Nem ez az első alkalom, hogy Gáspár Győző adót csalt. 2011-ben egy show-műsorbeli szereplés kapcsán 22,2 millió forintos adócsalással és magánokirat-hamisítással  vádolták a Gáspár házaspárt, akkor a börtönt megúszták, másfél évre felfüggesztették a büntetést