Jégdarát is hozhatnak a húsvéti zivatarok

hideg időjárás tél szél szélvihar minusz
Debrecen, 2017. január 6. A hideg időhöz öltözött járókelő a debreceni Kossuth téren 2017. január 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szeles, zivataros hűvös idő lesz, jégdara is eshet. A hét második felében a magasabban fekvő területeken még havazhat is. 
Vágólapra másolva!

Húsvéthétfőn országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel, és a Dunántúlon, a főváros környékén valamint az Északi-középhegységben elszórtan valószínű

zápor, zivatar, illetve jégdara kialakulása.

Másutt csak elvétve eshet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északias szelet már csak élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között valószínű. Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

A koponyeg.hu heti előrejelzése szerint hideg hét vár rán, napközben is alig emelkedik tíz fok fölé a hőmérséklet, éjszaka pedig fagyhat.

Újra előkerülhet a télikabát Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen, majd keleten számíthatunk több helyen esőre. Sokfelé lesz erős az ÉNy-i szél. 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán borús idő lesz többfelé esővel. A hegységekben és ÉNy-on havas eső, hó is hullhat. Sokfelé fokozódhat viharossá az északi szél. Markáns lehűlés várható: mindössze 5 és 10 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön marad a sok felhő, és továbbra is több helyen

eshet az eső, a magasabban fekvő tájakon a havas eső, illetve havazhat is. Nagy területen lesz viharos a szél.

+7 fok körüli értékeket mutathatnak majd a hőmérők.

Pénteken napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű újabb csapadék. Mérséklődik a légmozgás is.

Hétvégén változóan felhős idő ígérkezik hideg reggelekkel. Szombaton elvétve, vasárnap délután már ismét többfelé lehet eső, zápor. Délutánonként 12-13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.