Rengeteg családi program a skanzenekben

Vágólapra másolva!
Vétek lenne otthon maradni ebben a szép időben, ráadásul számtalan színes program várja a családokat országszerte a szabadban.
Vágólapra másolva!

Szentendrén népi játékok

Minden, ami a húsvéti hagyományokhoz kapcsolódik, megtalálható a Szentendrei Skanzenben. A gyerekeket tojásfestés, körtánc, textil nyuszi készítés, locsolkodás, koncert várja. A népi játékokon megtanulhatják, hogy mi is az a métázás, hogyan kell vonalra dobni, vagy golyózni.

Ópusztaszeren korhű ruhák

Az Ópusztaszeri Skanzenben is életre kelnek a húsvéti hagyományok. Korhű ruhákban öltözött menyecskék és legények elevenítik fel a húsvéti szokásokat. Van lovas kocsis locsolás, tojásfestés, néptánc és zene. Nomád parkban egésznap lovas programok várják a látogatókat és a bátrabbak maguk is kipróbálhatják az íjászatot. A kicsik pedig tojást kereshetnek a park egész területén.

A Vasi Skanzen, már Szent György-napra készül

A Vasi Skanzen már a jövőre gondol, kézműves bemutatókkal és hagyományőrző műsorokkal várják az érdeklődőket hétvégén a Szent György-napi vásárba. Katonai hagyományőrző egyesületek tagjai, néptánc és népzenei együttesek, énekkarok váltják egymást a színpadon, a kisebbeket bábjátékkal szórakoztatják majd.

Április végén 15. alkalommal rendezik meg a virágút ünnepséget Szombathelyen. A legszebb idén is az 1,3 kilométer hosszú virágút lesz, ahol a helyi családi kertészetek kínálják színpompás növényeiket. Természetesen itt is lesz tánc, zene, mulatság.