Életveszélyes mutatványokkal szórakoznak

2017.04.17. 22:27

Esztergomi fiatalok egy félkész hotel betonelemeire másznak fel, a gerendákon egyensúlyoznak, van, aki szerint direkt akrobatikus tornamutatványokkal szórakoznak. A hotel ügyvezetője azt mondta, folyamatosan javítják a kerítést, hogy ne tudjanak bemenni a területre a tinédzserek, és már a rendőrségnek is szóltak - hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.

Egy esztergomi építési területre járnak be rendszeresen a tinédzserek:

hol egyensúlyozva mennek végig a betongerendákon,

hol pedig a lábukat lógatva ülnek.

Daróczi Gabriella, a szomszédos zeneiskola tanárnője készített fényképeket a tanterme ablakából az építkezésen veszélyes játékot játszó gyerekekről. A Tényeknek azt mondta, gyakran látja, hogy a gyerekek mindenféle akrobatikus mutatványokat végeznek az épületen:

Körülbelül egy éve így van időről időre. Mivel a termem ablaka erre az épületre néz, sokszor látom, hogy különböző gyerekek jelennek meg az épületen, és mindenféle veszélyes helyzetbe sodorják magukat. Nem vagyok biztos benne, hogy ők tudják, hogy ez veszélyes.

Az önkormányzat cége egyetlen biztonsági őrrel próbálja védeni a 7000 négyzetméteres területet. A hotel ügyvezetője szerint folyamatosan javítják a kerítéseket ott, ahol kiszakították.

Gimesi Sándor, a Mária Valéria Business Hotel ügyvezetője a Tényeknek azt mondta:

Többet nem tudunk tenni, mintsem, ahol megrongálták a kerítést, és a lépcsőháznak a feljáróit, azokat újra helyreállítjuk, és megpróbálunk most egy új kamerarendszert kiépíteni, hogy hátha egy új kamerarendszerrel ez mind megoldható lesz.

A polgárőrök is figyelnek a területre, rendszeresen járőröznek errefelé, de elkapni még senkit nem tudtak.

A hotel ügyvezetője azt mondta a Tényeknek, hogy már tettek bejelentést a rendőrségen, de a rendőrség a Tényeknek azt mondta, egy internetes közösségi oldalon keresztül értesültek az esetről, és bejelentés senkitől nem érkezett.