Megborotvált kutyakölyköket árulnak kínai kopasz kutyaként

Vágólapra másolva!
A hamisítók kutyakölyköket borotválnak meg, ezeket pedig kínai meztelen kutyaként árulják 20 ezer forintért az interneten. A kopasz kutya divatos és drága, 100 ezer forint alatt nem lehet kapni fajtatiszta kölyköket. Egy állatvédő szerint állatkínzás, ha télen nyírják le egy kiskutya szőrét, mert így megfagyhat – hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.
Vágólapra másolva!

Az interneten egy makói szaporító 20 ezer forintért árul az interneten egy kiskutyát. A Tények megkereste telefonon, hogy megnézhessék a kiskutyát. Ennek nem is volt akadálya, míg rá nem kérdeztek a kölyökkutya szüleire, az eladó ekkor elállt a látogatástól.

Az igazi kínai meztelen kutyakölyköknek hegyes fülük, kis termetük és hosszúkás arcuk van, de egy tenyésztő szerint minden kínai kopasz kutya más: a színük, a szőrük is különbözik, laikus szemmel nem lehet igazán jól beazonosítani őket.

Csak genetikai vizsgálattal és a szülők törzskönyvét átnézve lehet biztonsággal fajtatiszta kínai kopasz kutyát venni. Detrik Rozália, a Fehérlófia Kennel tulajdonosa szerint az ár is árulkodó, mert

100 ezer forint alatt nem igazán lehet kapni.

A Tényeknek azt mondta:

Magyarországon nagyjából 10 éve terjedt el a fajta. A Tényeknek nyilatkozó állatvédő szerint az nem állatkínzás, ha levágják a kutyák szőrét, de az igen, ha ezt télen teszik.

– mondta Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke.

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan adjon el kínai kopasz kutyát, először regisztrálnia kell egy kennelhez, és törzskönyveznie kell az állatait. A nyilvántartás szerint Makón nincs ilyen hivatalos tenyésztő.