Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű esővel - írja a Köpönyeg.hu. A hegyekben, illetve ÉNy-on néhol síkvidéken is lehet havas eső, vizes hó. Erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél. Tovább folytatódik a markáns lehűlés:

délután már csak 3 és 10 fok várható. Kellemetlen, szinte kora télies időnk lesz.

Csütörtök hajnalban átmenetileg kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, majd napközben újabb kiadós csapadék érkezik. Az esőzés mellett főleg a magasabban fekvő tájakon hullhat hó, havas eső. Nagy területen lesz viharos az északi szél. Mindössze +6 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken jelentősen csökken a felhőzet, kisüt a nap és a szél is fokozatosan mérséklődik. 11-12 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű eső, zápor. 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Április 19. az év 109. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 256 nap van hátra.

Ma az Emmákat köszöntjük.

Az Emma női név germán eredetű, alakváltozataival, az Irma és a német Erma névvel együtt Ermin, Irmin germán isten nevéből származik, más feltevések szerint a germán hermion néptörzs nevéből ered. Irmin a háború germán istene, vagy a zivatar démona. Nevének jelentése egyes források szerint: nagyság. Az Emma egyben az Erm-, Irm- kezdetű nevek rövidülése is.

Távkapcsoló

Ördög Nóra show-ja, a Vigyázat, gyerekkel vagyok! után a Közelebb című romantikus dráma érkezik a TV2-re, az RTL Klubon a Szulejmán, a Duna TV-n a Zsaruvér folytatódik. Az HBO-n 21.30-kor indul A hátrahagyottak harmadik évadja, majd jön A zátony, amelyben Blake Livelynak egy cápával kell megküzdenie, az OzoneNetwork jóvoltából pedig Skóciába látogathatunk el, 19.05-kor indul az OzoneUtazás.

Heti mozipremierek

  • Öldöklő szerelem
  • Szívvel-lélekkel
  • Desierto - Az Ördög országútja
  • Tűnj el!
  • 1945
  • Alibi.com