48 hátrányos helyzetű fiatal nyert féléves ösztöndíjat

2017.04.20. 18:13

A féléves ösztöndíjat 48 fiatal nyerte el, amivel felsőfokú tanulmányuk elvégzését támogatja a A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány. A programnak köszönhetően már száz esetben kaptak támogatást a térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok.

A hat Tisza-menti település, Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly és Tiszabő településeken harmadik féléve működik a program. A legjobb tanulmányi eredményekért most, tizenhárman kaptak havi 50 ezer forintos ösztöndíjat. Hat hallgatót havi 45 ezer forinttal támogat a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, tizenhárman pedig havi 40 ezer, tizenhat tanuló pedig 35 ezer forintot kap azért, hogy csupán a tanulmányaikra kelljen koncentrálniuk.

Eddig 112 tanuló nyerte el az ösztöndíjat

Az ösztöndíjprogram legfontosabb célja az, hogy a kistérség egyetemi és főiskolai hallgatói számára megkönnyítse a tanulást, a boldogulást és egyúttal enyhítsen a családok terhein. A 2015-ben hirdették meg először a pályázatot, amit minden félévben kiírnak. Az eddigi nég félévben 112 tanuló nyerte el a Tiszaroffi Ösztöndíjat. A programba a hallgatók már tanulmányaik első félévétől bekapcsolódhatnak, amennyiben a hat település valamelyikén élnek.