Cigarettával tömött diplomata járművet kapcsoltak le a magyar-ukrán határon

Vágólapra másolva!
Tízezer doboz zárjegyes cigarettát próbált diplomáciai küldeményként behozni Magyarországra az ukrán határon át egy mongol sofőr.
Vágólapra másolva!

Megtagadta a raktér kinyitását, de jelzett a kutya

A diplomata útlevéllel rendelkező mongol állampolgár egy fehéroroszországi követségi rendszámú kisbusz volánja mögött jelentkezett kilépésre a Beregsurány-Asztély határátkelő ukrán oldalán. A férfi azt állította, hogy Mongólia ausztriai külképviseletének munkatársa, és diplomáciai védettségre hivatkozva megtagadta a raktér kinyitását.

Forrás: dpsu.gov.ua

Ám az ukrán határőrség nyomkereső kutyája kiszimatolta, hogy a jármű dohányárut szállít. Ezért a határőrök az Ukrán Biztonsági Szolgálat helyszínre érkező ügynökei jelenlétében kinyitották a busz rakterét, amely a diplomáciai posta helyett dugig volt pakolva cigarettával.

10 ezer doboz cigaretta volt a rakomány

Az ukrán hatóság képviselői 10 ezer doboz cigarettát számoltak össze, melynek becsült értéke mintegy 200 ezer hrivnya, ami közel 2 millió forint. Az esetről jegyzőkönyv készült. A további intézkedések a külügyminisztérium hatáskörébe tartoznak – adta hírül az ukrán határőrség sajtószolgálata.