A nagy tavaszi biciklis-felvonulás új útvonalon tért vissza. Az I Bike Budapest a 2013-ban megrendezett budapesti Critical Mass hagyományát kívánja folytatni. Az esemény célja, hogy a biciklis közlekedést népszerűsítse, illetve felhívja a figyelmet a kerékpáros fejlesztések fontosságára.

A szervezők szerint körülbelül 10 000-en jöttek el el az I Bike Budapest kerékpáros felvonulásra az esős előrejelzés ellenére.

A szervezők beszámoltak arról is, hogy vidéken – Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron és más városokban – is megmozdultak a biciklisták és felhívták arra a figyelmet, hogy szükség van a régi és elavult kerékpár utak átépítésére, a városi forgalomcsillapításra. 

Szombat délután és este az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt is jelentős korlátozások voltak, 15 órától gyülekeztek a résztvevők a Szabadság téren. 

A felvonulás a Szabadság térről indulva a kis utcákon át a pesti alsó rakparton, a Közraktár utcán, a Petőfi hídon, az Irinyi József utcán és a Karinthy Frigyes úton keresztül eléri a Móricz Zsigmond körteret.

Kükü eligazítja a rendezőket #ibikebp #ibikebp2017

i bike budapest (@ibikebp) által megosztott bejegyzés,

Innen a Bartók Béla úton, a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Váralagúton és a Lánchídon át a Széchenyi István térre érkeztek, majd a József Attila utca-Andrássy út-Hősök tere érintésével a Városligetben végződött a felvonulás.

A Magyar Kerékpárosklub azért erre az útvonalra szervezte meg a felvonulását, mert szerintük a város ezen pontjain lenne kellene a kerékpár közlekedést fejleszteni, illetve ezeken a szakaszokon  a már létező kerékpár utaknak a rendbetétele is szükséges lenne.