Kedden 20 fok is lehet

Virágzik az aranyvessző, népi nevén aranyeső Nagykanizsán.  A tavasz első jeleire szirmot bontó növényen a novemberi enyhe időjárásnak köszönhetően kinyílt néhány virág.
Virágzik az aranyvessző, népi nevén aranyeső Nagykanizsán. A tavasz első jeleire szirmot bontó növényen a novemberi enyhe időjárásnak köszönhetően kinyílt néhány virág
Vágólapra másolva!
Lassan kezd elmúlni a télies időjárás, kedden több helyen 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.  
Vágólapra másolva!

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint

vasárnap hajnalban és reggel főleg délen még előfordul eső, majd észak felől jelentősen csökken a felhőzet és kisüt a nap. Délután gomolyfelhők képződnek, melyekből főleg északkeleten és délnyugatonon záporok alakulnak ki.

Délutánig erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, majd estére mérséklődik a légmozgás.

A hőmérséklet csúcsértéke 10-15 fok között várható.

Hidegfronti hatással számolhatunk.

Hétfőn a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, de zápor csak elvétve fordulhat elő. Reggel gyenge fagy kialakulhat, napközben már 14-15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden változóan felhős, részben napos időre van kilátás. Zápor, zivatar elszórtan lehet. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, főleg a Dunántúlon viharossá fokozódik. Több helyen emelkedhet 20 fok köré a hőmérséklet.

Az ország délkeleti felén szerdán is maradhat a tavaszi idő Forrás: MTI/Varga György

Szerdán északnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik délután a nyugati, északnyugati tájak fölé, itt már sokfelé lehet eső, zápor.

Az ország délkeleti felén még maradhat a kellemes tavaszi idő, 21 fok körüli maximumokkal.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű kiadós eső, zápor, keleten zivatar is. A tartósan csapadékos tájakon 10 fok közelében marad a csúcsérték.