Cigarettacsempészeket fogtak el Ásotthalmon és Röszkén

Vágólapra másolva!
Átalakított autókban próbáltak meg két esetben is cigarettát csempészni az országba összesen 2,5 millió forint értékben. 
Vágólapra másolva!

Csempészek átalakított autóiban találtak több millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök Ásotthalmon és Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy szerb nő vezette osztrák rendszámú autót ellenőriztek Ásotthalomnál. A lökhárítókon átalakítás nyomait fedezték fel, ezért a szigorított ellenőrzés során

kábítószer- és cigarettakereső kutyával vizsgálták át a járművet.

Az állat több helyen is jelzett, a járművet szétbontva a lökhárítókból, valamint az üzemanyagtartály lerekesztett részéből összesen 1866 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Ezzel egy időben egy szerb autót ellenőriztek a pénzügyőrök Röszkén.

Az ott kialakított üregből, a hátsó ajtó kárpitja mögül és a motortérből, zokniba csavarva, összesen 390 doboz adózatlan cigaretta került elő – tudatta az alezredes. Rövid idő múlva szintén egy szerb rendszámú gépkocsi átvizsgálása során a jármű pótkerekében összesen 120 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A NAV az összesen 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalta, a három sofőr ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.