Novák Katalin: A jövő a tehetséges fiataloké

Novák Katalin  család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ad interjút 2017 március 9-én
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ad interjút 2017 március 9-én
Vágólapra másolva!
A tehetséges fiatalok felkarolása és támogatása határozza meg a jövőt - mondta Novák Katalin a Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Budapesti Tehetség Konferencia megnyitóján.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint mindenkiben rejlik valamilyen tehetség, csak fel kell fedezni. A konferencián résztvevő szakembereknek pedig az a feladata, hogy felébresszék és fenntartsák a fiatalokban eleve meglévő érdeklődést.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

350 ezren támogatják a fiatal tehetségeket

Novák Katalin azt mondta, hogy a kormánynak kiemelten fontos a tehetséggondozás, ezért egyre több figyelmet és forrást fordít erre a területre. 2009 óta a hatszorosára emelték az erre szánt összeget.

A jövő évi költségvetésben több mint 3 milliárd forint fordítanak rá.

Mint mondta, mind ez nem jöhetett volna létre azok nélkül, akik felajánlják az személyi jövedelemadójuk egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program számára. Ma már több mint 350 ezren gondolják úgy, hogy a tehetséges fiatalokat szeretnék támogatni.

- mondta Novák Katalin.

Magyarország a tehetséggondozás fővárosa

Ha valaki tehetséges és a szorgalmas, akkor számíthat a kormány és a magyar állampolgárok támogatására. Novák Katalin úgy fogalmazott, Magyarország a tehetséggondozás fővárosa Európában, hiszen

Budapesten van az Európai Tehetség Központ, és magyar javaslat alapján már európai tehetségnapot is rendeznek.