Századvég: A magyarok többsége nem kér Soros Györgyből

2017.04.25. 16:51

A magyarok döntő többsége károsnak tartja Soros György magyarországi szervezeteinek tevékenységét, és a milliárdos üzletemberről is rossz véleménnyel van – derült ki a Századvég Alapítvány friss közvélemény-kutatásából. A többség szerint a felsőoktatási törvény módosításának célja nem a CEU bezárása.

Az elmúlt hetek heves politikai vitáival kapcsolatban többször felmerült Soros György személye és a milliárdoshoz köthető szervezetek szerepe. A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatása az aktuális események társadalmi megítélését vizsgálta.

A kutatás eredménye szerint a magyar lakosság továbbra is erősen kritikus mind Soros György személyét, mind az üzletember hazai szervezeteinek munkáját illetően. A megkérdezettek 58 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van Soros Györgyről, a válaszadók döntő többsége (53 százaléka) továbbá úgy látja, a milliárdos magyarországi szervezetei összességében inkább károsak hazánkra nézve (a mintába kerültek 29 százaléka látja hasznosnak tevékenységüket).

Forrás: Origo

Ahogy az már a korábbi kutatásokból is kiderült, a felsősoktatási törvény átalakítása körüli viták kifejezetten ismertek a felnőtt korú lakosság körében, a válaszadók 94 százaléka hallott az ügyről. Ami a kormány felsőoktatási törvénymódosításának megítélését illeti, a többség (61 százalék) szerint a kormány célja a külföldi egyetemek magyarországi működésének tisztázása volt, míg a megkérdezettek 30 százaléka látja úgy, hogy a módosítás főként a CEU bezáratására irányult.

Forrás: Origo