Sonkáért, túróért szavazhattak Zuglóban egy kerületi politikus szerint

2017.04.30. 14:40

Elcsalhatták a múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást, legalábbis az egyik körzetben, ezt mondja a CivilZugló Egyesület elnöke. Várnai László a Magyar Időknek egy hangfelvételt mutatott be, ami szerinte egyértelműen bizonyítja a csalást, illetve magyarázatot ad, hogy a 14. körzetben miért is tért el irreálisan a szavazatok aránya a többihez képest. A zuglói MSZP elnöke visszautasítja a vádat.

3000 forint, sonka és túró

A szomszédasszonyom ajánlotta, hogy 3000 forintért menjek el szavazni, túrót és sonkát osztottak...Ezt hallották a felvételen a Magyar Idők munkatársai. Pénteken a Figyelő írt arról, hogy a múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást az egyik szavazókörben elcsalták a CivilZugló Egyesület elnöke szerint. Várnai László szerint ez lehet a magyarázat arra, hogy ebben a körzetben DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje sokkal több szavazatot kapott.

Fotó: Bielik István - Origo

Kiugró különbség pont itt

Az itt élők többsége szociálisan hátrányos helyzetű, szegény ember, akik közüzemi és lakásbérleti tartozásaik miatt kiszolgáltatottak. Várnai megjegyezte, hogy a többi szavazókörben általában 40-50 szavazattal szerzett többet a DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje, Bitskey Bence, mint a Fidesz–KDNP-s Somodi Zoltán József, a 14-esben több mint négyszer több (214) szavazatot kapott, mint a Fidesz indulója (53 voks).

Várnai László a hangfelvétellel tegnap a helyi választási bizottsághoz fordult, hogy az állapítsa meg a jogszabálysértés tényét és semmisítse meg a 14. szavazókör eredményét.

A testület ezt elutasította, mivel szerintük ez már rendőrségi ügy.

A képviselő szerint bárki csal, az csalás, ezért kedden feljelentést tesz a választás, népszavazás, európai választás rendje elleni bűncselekmény miatt, és akkor a teljes hanganyagot is megosztja a közvéleménnyel.

Az MSZP szerint ez nem bizonyíték

Tóth Csaba visszautasítja Várnai László vádjait. Az MSZP zuglói elnöke szerint a hangfelvétel nem bizonyít semmit, szereplői, készítésének helye, ideje nem azonosítható. A szocialista politikus jogi lépéseket helyezett kilátásba.