Vona Gábor majálisán a betiltott Magyar Gárda után egy másikba toboroztak

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
A Hajógyári-szigeten majálisozott a Jobbik. Vona Gábor az esetleges Jobbik-kormány intézkedéseiről beszélt, de be lehetett lépni az Új Magyar Gárdába is. És ismét megengedhetetlen hangnemben beszélt a cigány emberekről.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor szerint ideje volt a Jobbik változásának, mely párt küldetése, hogy az országot erős, szabad és boldog hellyé tegye. Úgy fogalmazott, a Jobbik a legegységesebb és legösszetartóbb közösség, a pártból távozóknak ennek kapcsán pedig azt üzente: reméli, hogy vissza fognak térni.

A párt elnöke azt mondta, ő nem Simicska Lajos, és

nem is Soros György csicskája,

inkább valódi problémákkal foglalkozna. Arról viszont nem beszélt, hogy a nyíltan Jobbik-barát milliárdos, Simicska hogy segítette őket a plakáthelyekkel.

A párt legfontosabb célja a bérunió – hangoztatta, mert szerinte a jövedelmek rendezése nélkül még több fiatal hagyja el az országot. Szerinte bár a fiatalok szeretnek itt élni, „de azért éhen dögleni - már elnézést, hogy így mondom - nem akarnak".

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Szabó Gábor - Origo

Vona arról is beszélt, mi történne egy esetleges Jobbik-kormány idején.

Szerinte a földesúradó és a „lex Lúdas Matyi" törvénycsomag a helyükre tenné a „lopott vagyonból" meggazdagodott embereket. Maximalizálná a kormányfői ciklust, összesen nyolc évben, és javasolná, hogy az ország vezetői a rendszerváltásig visszamenőleg nyilatkozzanak külföldi támogatási forrásaikról. A nyolcéves maximalizálás egyébként érdekes módon feltűnik a Momentum nevű párt programjában is. Vona egyébként úgy fogalmazott, pártja az elmúlt 27 évet váltaná le,

választási összefogást viszont senkivel sem akar.

Kitért a sokat hangoztatott „D-típusú átvizsgálásra", amely egy nemzetbiztonsági, egy elmeorvosi, valamit egy vagyoni átvilágításból állna. Megjegyezte, az

átvizsgálás alól senki sem mentesülne.

Beszédében az egyik legsúlyosabb kérdésnek a magyar-cigány együttélést nevezte, mellyel kapcsolatban őszinte, nyílt párbeszédet szeretne. És hogy szerinte kicsi az esély arra, hogy a cigány emberek ne csak lakhelyükként tekintsenek Magyarországra. Azaz ismét cigányozott. Az álbaloldali fordulattal kísérletező Jobbik gyakran lebukik rasszista, antiszemita botrányaival.

A párt rendezvényére a közéleti programok mellett gyerekprogramokat, hagyományőrző bemutatókat és koncerteket szerveztek,

az Új Magyar Gárda és Magyar Önvédelmi Mozgalom pedig toborzósátrat állított fel.