Több mint 600 ezren töltötték ki a konzultációs kérdőívet

2017.05.02. 09:58

Már több mint 600 ezren küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőívét - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Tuzson Bence közölte: május 6-áig kézbesítik a kérdőíveket, amelyeket május 20-áig lehet visszaküldeni.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormányzat dolgozik a Brüsszel által a nemzeti konzultációval összefüggésben megfogalmazott szórólapszerű levél tételes megcáfolásán.

Tuzson Bence szerint Brüsszel félreérti a konzultáció kérdéseit. Szerinte azok az Európai Unió megújítását szolgálják, ez egy Európa-párti kérdőív.

Tuzson BenceFotó: Adrián Zoltán - Origo

Sok kérdésben egyetértünk, vannak azonban olyanok, amelyekben nem engedhetünk, mert azok nem szolgálják Magyarország érdekeit - fogalmazott, utóbbiak közé sorolva a migráció vagy a rezsicsökkentés témakörét.

Az M1-en Tuzson Bence azt mondta: a nemzeti konzultáció országjárásra indul, amelyet a kormányzat által felkért szakemberek, illetve a kormányzat képviselői tartanak annak érdekében, hogy világossá tegyék a kormányzati álláspontot.