Fogyatékossággal élő fiút rabolt ki – most más fiatalok előtt ítélték el

gyerekbűnözés, Büntetés-végrehajtás, Rákospalotai Leánynevelő Intézet,  javítóintézeti nevelés
Vágólapra másolva!
2 év 10 hónapra ítélte a bíróság azt a fiatalt, aki fényes nappal rabolt ki egy fogyatékossággal élő fiút Berettyóújfaluban két éve. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint a fiatal fiú Berettyóújfaluban rabolta ki a 21 éves a közepes fokban értelmi sérült fiút. A kabátját, a cipőjét,és a hangszóróját vette el. Amikor a 21 éves vissza akarta kérni ruháit, a fiatal fiú arcon rúgta.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Cseke Csilla

Miután fiú mindezt próbaidő alatt tette, egy korábban kiszabott ítéletét börtönre változtatták, amit fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.

A nyilvános ülésnek most először a Debreceni Javítóintézetben tartották. Ilyen Magyarországon korábban soha nem történt. Egy megállapodás szerint a bíróság félévente legalább egy alkalommal a javítóintézetben tárgyal, vagy hirdeti ki ítéletét, ha olyan ügyben zajlik eljárás, amelynek vádlottja, vagy sértettje a javítóintézetben él.

A rendhagyó tárgyaláson a Debreceni Javítóintézet csaknem 60 lakója vett részt, többségük most látott először bírósági tárgyalást. A közeljövőben nekik is bíróság elé kell állniuk. A Debreceni Javítóintézetben közel 120 fiatalkorú él, többségük 14 – 18 év közötti, és főleg rablás vagy zsarolás miatt kerültek az intézetbe.