A bíróságokra is betört Soros hálózata

2017.05.07. 12:00

A magyar igazságszolgáltatás egyre több területén bukkanak föl a Soros György által finanszírozott szervezetek emberei. Az amerikai tőzsdespekuláns szervezetei érzékenyítenék a magyar bíróságokat, de emellett meg is figyelik őket.

Hogyan szövi be Soros hálója a magyar igazságszolgáltatást címen közölt terjedelmes összeállítást a tuzfalcsoport.blogstar.hu. Az egyik ilyen szál, hogy a Magyar Igazságügyi Akadémia szervezésében érzékenyítő kurzusokat szerveznek a bíróknak. Ebben aktív szerepet játszik a Magyar Helsinki Bizottság, a Háttér Társaság a Melegekért és a Patent Jogvédő Egyesület.

Sorosék a bírókat is megfigyelték

Egy másik szál, hogy a Soros-féle Patent egyesület bíróságfigyelő rendszert működtetett. A programba elsősorban fiatal joghallgatókat vettek fel és 2015 és 2016 tavasza között immár 14 hónapon át járták önkéntesek a magyarországi bíróságokat olyan ügyeket keresve, amelyekben családon belüli erőszakról van szó. Arra voltak kíváncsiak, hogyan kezelik ezt a témát a bírák.

Soros hálózata a magyar igazságszolgáltatásba is megpróbál befurakodniForrás: AFP/2016 Getty Images/Bryan Bedder

A program befejezését konferenciával ünnepelték a NANE egyesület társszervezésében (A NANE támogatói sorában első helyen a Nyílt Társadalom Intézetet találjuk). Az előadók között ott volt Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok volt magyarországi nagykövete.

Érdekes összefonódás

A Patent Egyesület szoros kapcsolatot ápol a Magyar Bírónők Egyesületével, rendszeresen egyeztetnek, többek között a bíróságok attitűdjéről, illetve az igazságszolgáltatás mibenlétéről a párkapcsolati erőszak áldozatainak esetében.

A Magyar Bírónők Egyesületének elnöke korábban a Legfelsőbb Bíróság beosztott bírája, jelenleg a Fővárosi Törvényszék egyik büntető tanácsának elnöke, aki 2007. május 4. napján a szintén Soros által támogatott Transparency Internationalnek, az Igazságszolgáltatás korrupciója című konferenciáján eszközök a korrupciómentes igazságszolgáltatás megvalósításához címmel tartott előadást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK