Tuzson: Brüsszel megtámadta a nemzeti konzultációt

2017.05.05. 11:35

Brüsszel megtámadta a jelenleg zajló nemzeti konzultációt, közben viszont alapvető tényeket hallgat el, illetve ferdít el – közölte Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence a pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a konzultáció témái közül példaként hozta a bevándorláspolitikát, amellyel kapcsolatban – mondta – Brüsszel "elhallgatja" azt a tényt, hogy az Európai Bizottság már hozott egy határozatot a migránsok Európán belüli – létszámkorlát nélküli – elosztási rendszeréről.

Beszélt továbbá az energiapolitikáról is, mert míg szerinte Brüsszel azt állítja, hogy a villamos energia szabadárassá tétele csökkentené a díjakat, addig az látszik, hogy 2010–2015 között az EU-ban átlagosan 20 százalékkal nőttek az áramárak.

Tuzson a külföldről finanszírozott szervezetekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy egy uniós javaslat a tervezett magyarországi szabályozásnál sokkal szigorúbbat vezetne be a nem kormányzati szervezetek (NGO) finanszírozásának nyilvánossága ügyében.

Mint mondta: a nemzeti konzultációt támadó brüsszeli levélre a magyar kabinet részletes választ készít, amelyet néhány napon belül közzétesznek a kormany.hu oldalon.