Gyurcsány és Botka is megszavazta a 13 havi nyugdíj eltörlését

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc nemcsak a beterjesztő kormány miniszterelnökeként vett részt a 13. havi nyugdíj felszámolásában, hanem ő maga meg is szavazta azt az MSZP-frakció tagjaival, köztük például Botka László jelenlegi szocialista miniszterelnök-jelölttel együtt. A név szerinti szavazáson az SZDSZ-es képviselők is igennel szavaztak a 13. havi nyugdíjat megszüntető javaslatra – hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a csengeri tanuszodája átadása után meglátogatta a Nagygécen élő Bözsi nénit, aki a kis falu egyfajta jelképe lett. A nyugdíjemelésről beszélgetve az idős nő megemlítette, hogy Gyurcsány annak idején elvette a 13. havi nyugdíjat.

Erre a DK közleményben reagált, miszerint „Gyurcsány Ferenc nem vette el a 13. havi nyugdíjat, hiába próbál Orbán ezzel hülyíteni idős embereket már az otthonukban is".

A Tények vasárnap már bemutatta azokat a tudósításokat, melyek arról szólnak, hogy a Gyurcsány-kormány javaslatáról szavaztak a parlamentben, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat.

A kormány 2009. március 13-án nyújtotta be az Országgyűlésnek a T/9180 számú törvényjavaslatot „A társadalombiztosítási nyugdíjellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosításáról".

A törvényjavaslat indoklásában a kormány beismerte, hogy a 13. havi nyugdíj a jövőben nyugdíjba vonuló generációk számára, mint ígéret, nem tartható fenn – hangzott el a Tényekben.

A parlament honlapján pedig megtalálható a 2009. május 11-i névszerinti szavazás eredménye. Ebből kiderül, hogy az MSZP-frakció megszavazta a 13. havi nyugdíj megszűntetéséről szóló javaslatot, köztük olyanok is, mint: Botka László, Gőgös Zoltán, Gyurcsány Ferenc, Korózs Lajos, Molnár Gyula, Szanyi Tibor, Varju László. De az SZDSZ is együtt szavazott az MSZP-frakcióval, köztük Magyar Bálint.

Gyurcsány Ferenc nemcsak benyújtotta a javaslatot, mint kormányfő, de meg is szavazta azt a szocialisták jelenlegi miniszterelnök-jelöltjével, Botka Lászlóval.