A hirado.hu megírta, a legtöbb internetes újság pedig átvette azt a tényt, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György azt mondta Dömötör Csaba államtitkárnak, hogy „gyere ki, úgy nyakonb...lak, hogy leszáll a fejed."

 

Szilágyi GyörgyForrás: MTI/Kovács Attila

A 444.hu viszont egy cikkben részletesen elmagyarázza, miért nem hallhatja ezt meg egy újságíró, a rádió hangtárából is mutat egy felvételt, amin csak hangzavar van, és az egész cikk azt sugallja, hogy messze nem biztos, hogy a fenti trágár fenyegetőzés valóban elhangzott (néhány órával később, amikor Szilágyi elismerte a fenyegetést, akkor a cikk végére ezt odaírták)

Simicska LajosForrás: Origo

Mindez azért érdekes, mert mindenfajta összeesküvés-keresés és egyéb okoskodás nélkül eléggé látszik, hogy a Soros György támogatta, balliberális újság, a 444 egy ilyen nyilvánvaló ügyben is elfogult Simicska Lajos pártjával, a Jobbikkal szemben, és védi. Azt sugallja cikkében, hogy talán meg sem történt a fenyegetés. Vagyis, ilyen sajátosan kapcsolódik össze a két milliárdos egy-egy fontos birodalma. Egy újság és egy párt.

Annak ismeretében, hogy Szilágyi György később elismerte a fenyegetést, még nevetségesebb a Jobbik-mentegető 444-es írásmű.